<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Arvatenkaan en sitten voinut olla juomatta.

Arvatenkaan en juonut vähän.

Arvatenkaan en pysynyt laskuissa.

 

Onneksi menin nukkumaan ajoissa. Onneksi en pannut partneria, isäntämiestä tai edes sitä ihanaa nuorta miestä, joka luuli Peppiä alle 30-vuotiaaksi!

 

No hyvät puolet perjantaissa: olin ihan mahtavassa vedossa. Join hallitusti, keskityin kaikkiin yhdessä ja erikseen, keskustelin ja hauskuutin porukkaa. Aamulla satoi kiitoksia – Oi, olit mahtava illalla. Voi miten hyvin sait luotua tunnelmaa ja vedettyä porukan mukaan. Voih, miten ihanan keskustelun kävit kanssani…

 

Kiitos ja kumarrus.

Ensi kerralla koitan kestää koko rumban selvin päin.

Nyt en vielä kestänyt.

En vaan saanut itsestäni irti "viidyttäjä-Peppiä" selvin päin.

 

Raittius on juopolle vitun vaikeaa. Raittius on juopon ei-juopoille ystäville täysin käsittämätöntä.

 

Tänään olin muotimessuilla kokkareissa ystäväni avecina. Kokkareilla Peppi veti vissyä. Ystävä siihen: "OIet sitten ihan vesilinjalla. On muuten ihanaa valkkaria. Maistaisit!"

Ja oli muuten ihan saatanan vitun vaikeaa olla ottamatta ihanaa valkkaria.

 

Mieskään ei oikein tue tätä raitistumisideaa. Hänen mielestään juon kyllä liikaa, mutta alkoholistius on vielä kaukana. En kuulemma ota aamuryyppyä, pidä krapulapäiviä tai vedä koko lomaa putkeen… No en vielä… Tietäisipä vaan mitä kaikkia muuta alkoholin vaikutuksen alaisena teen – eipä olisi tuota mieltä…

 

Oikeasti mä luulen, että AA hävettää sitä – jos joku näkee tai saa tietää. Sitä hävettää ja mä valitettavasti ymmärrän sitä. Muakin hävettää. Mulla vaan ei ole vaihtoehtoja.

 

Aamulla AA:ssa. Millään ei olisi huvittanut mennä. Menin kuitenkin eikä kyllä ollut vaivan väärtti. Kukaan ei sanonut mitään järkevää eikä Peppi sanonut mitään.

 

Illalla päällystin lapsen koulukirjat, katsoin lukkarin ja pakkasin repun.

 

Voi miten kivalta tuntuu elää rinnalla pikkukoululaisen elämää.

 

Voi mä odotan syksyn viileitä öitä, lämpöisiä villapaitoja ja kuumia tunteita.

Kaksi ensin mainittua tulee. Kolmannesta ei mitään takeita. Kolmatta odotellessa kuittaan kolmannen viikon uutta elämää eletyksi.