<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Ke, to, pe ja la – kokonainen neljän päivän putki juopottelua takana. Hyvin tyypillistä Peppi juopottelua. Ensimmäisenä päivänä joku tolkku, toisena päivänä vähemmän tolkkua, kolmantena ja neljäntenä ei tolkun häivää.

 

Keskiviikkona oli firman rapujuhlat, jossa Peppi viime vuonna oli valitettavan humalassa. Tänä vuonna muut olivat valitettavan humalassa ja Peppi mielestään valitettavan selvin päin, koska heti rapuvieraista päästyä piti vetää tripla GT. Torstaina myöhään töissä ja nopeat 3 x 24 cl valkkaria -kännit. Perjantaina ja lauantaina kotona juopottelua lapsen nukkumaan menon jälkeen.

 

Tupakanpolttoa ikkunasta ja valkoviiniä hanasta.

Halvat huvit.  

 

Järkyttävän itsepiiskauksen sijaan tyydyn vain toteamaan palanneeni blogin ääreen ryyppyreissulta. Järkyttävän itsepiiskauksen sijaan tyydyn kirjaamaan moneen kertaan tehdyt havainnot jälleen kerran.

 

Havainto 1) Elän järkyttävässä tilassa huolehtien huomisesta ja miettien menneisyyttä. Läsnäolo on selvin päin TODELLA vaikeaa ja valitettava tosiasia on, että alkoholi "auttaa" läsnäolo-asiassa.

 

Havainto 2) Juominen on humalahakuista. Yhtenä päivänä lasillinen johtaa seuraavan päivän pulloon. Erittäin tyypillistä alkoholisteille. Erittäin tyypillistä alkoholisti-Pepille.

 

No sellaista tämä nyt. Onneksi on nyt alkoi taas uusi päivä, uusi viikko, uusi kuukausi, uusi syksy ja uusi elämä, jolloin voi taas aloittaa alusta tai jatkaa yrittämistä – miten vaan asia nyt halutaan ilmaista.

 

* * *

 

Äiti kävi tänään. Hullu isoäiti ajaa hullun äidin entistä hullummaksi. Hullu isoäiti puhuu niin paljon, että Pepin äiti tulee hulluksi. Tai siis Pepin äiti on jo hullu – mielenterveyssyistä sairaseläkkeellä. Mutta isoäiti se vasta hullu onkin – diagnoosia ei ole tehty, mutta hullu.

 

Isoäiti on elänyt koko elämänsä toivoen kuolemaa ja yrittäen itsemurhaa useaan otteeseen. Isoäiti on elänyt elämänsä jatkuvasti masentuneena ja pahoja asioita hautoen, toisia haukkuen, ikkunasta naapureita kyyläten, omia lapsiaan mollaten, omia lapsenlapsiaan häveten ja etenkin omaa miestään piinaten.

 

(Kaikki mummelin lapset ovat huonoja paitsi se tapettu eno, joka oli hyvä lapsi, koska oli kaunis. Vaikka eno olikin lähtenyt merille 15-vuotiaana, oli koko elämänsä narkomaani ja oikeasti hullu – väitti mm. olevansa Mooses, kun mielisairaalassa viimeisen kerran tavattiin  – ja oli ihan diagnoistisoitukin hulluksi ja eli koko elämänsä sairaseläkkeellä hulluuden takia).

 

No nyt isoisä on piinattu hengiltä jo pari vuotta sitten ja hullua mummoa ei kukaan kestäisi käydä katsomassa. Silti Peppi ja äiti koittavat tehdä parhaansa ja käydä vuorotellen mummelia ulkoiluttamassa.

 

Mutta hullu mummeli puhuu niin taukoamatta, että sitä ei vaan kestä. Kun menee nukkumaan, mummeli seuraa perässä. Kun menee suikuun, mummeli tunkee sinne. Ainut paikka, mihin mummeli juttuineen ei pääse, on vessa.

 

Peppi onkin kestänyt mummelia mutsia paremmin, Koska Peppi on tyypillisesti napsinut salmaria mummelin vessassa lukkojen takana. Pullo pari, Peppi kekkulissa ja mummeli juttuineen ihan siedettävä.

 

Mummeli ei - paha vaan - ole kuitenkaan niin hullu, että ei tajuaisi maailmanmenosta mitään.

 

Päinvastoin. Mummeli syytti puoli vuotta sitten siivoojaa varkaaksi – näpistelee kuulemma rahaa lompakosta ja äitivainaan astioita kaapista. Mummeli soitti poliisit ja teki rikosilmoituksen siivoojasta. Siivooja yllättäen suuttui eikä enää tullut siivoamaan. Siivooja myöskin kävi kaupassa ja vei pyykit pesulaan. Nyt mummelia eivät hoida muut kuin Peppi ja äitinsä, mutta kumpikaan ei kestä.

 

Mummeli ihailee julkisuuden henkilöitä etenkin kuninkaallisia ja edellyttää, että Peppi ja mutsi ovat jatkuvasti kiinnostuneita ks. henkilöiden elämästä ja jaksavat keskustella aiheesta tuntitolkulla. Mummeli on todella pettynyt, kun ei tullut naiduksi kuninkaalle – naapurin Kaarle oli kuulemma hieman liian nuori – muuten kuulemma olisi ilman muuta jäänyt kuningas haaviin. Onneksi mummeli sentään on antanut Mannerheimille.

 

Sitä me sitten kuunnellaan. Pepin äiti itkee vessassa, Peppi vetää salmaria vessassa. Sitä me sitten kestetään, kun joka kerta pitää laskea posliinit ja joka kerta kuunnella samat sotajutut.

 

Nyt Pepin äiti käymässä. Nukkuu sohvalla. Itkenyt paljon.

Nyt Peppi palannut. Istuu koneen ääressä. Juonut paljon.