<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

  1. En juo – kesäloma meni suhteellisen raittiina. Ensimmäistä kertaa vuosiin. Tyypillisesti alkoholisteilla aina repsahtaa koko touhu lomalla. Viime vuonna aloitin AA:ssa juuri kesälomien jälkeen ja huomasin, miten monet olivat palanneet kerhoon kesän seikkailtuaan viina-maassa. Peppi ei seikkaillut. Kännit kerran koko kesänä. Satunnaista tissuttelua.

 

En juo - Kouluarvosana 8.

 

  1. Keskityn töihini – lomalla. Jätän arvostelematta. Olin kyllä niin helvetin loman tarpeessa ettei mitään rajaa!

 

  1. Keskityn mieheeni ja lapseeni Loma oli siis aivan täydellinen. Meillä oli niin mukavaa perheenä, että ei varmaan koskaan ole ollut.

 

Olimme lapsen kanssa kahdestaan Euroopassa kaupunki / alppivaellus-lomalla. Oli niin ihanaa. Uitiin, vaellettiin, ostettiin tuliaisia, katseltiin maisemia, syötiin ihanissa ravintoiloissa, nukuttiin ihanassa sängyssä ja kaikkea. Meillä oli niin kivaa. Se oli Euroopan helmi.

 

Lisäksi veneilimme saaristossa viikon koko perheen kanssa. Oli tosi kivaa. Ihania paikkoja, ihana Suomen kesäinen luonto, ihanat kalliot, ihanat luodot, ihanat poutapilvet ja myrsky-yöt. Saunottiin rantasaunoissa ja valvottiin kallioilla. Luettiin kirjoja ja otettiin aurinkoa. Se oli Suomen kesä!

 

Viimeisellä lomaviikolla olimme kotosalla. Treenasin ihan hulluna. Ihanaa. Olin ensimmäistä kertaa elämässäni triatlon-kisassakin. Ihan todella raskasta ja samalla niin hauskaa.

 

Keskityn mieheeni ja lapseeni - Kouluarvosana 10.

 

 

  1. En sählää muiden miesten kanssa – en sählännyt ja päätettiin mennä naimisiin. Oltu yhdessä jo 12 vuotta. Ja nyt menee niin hyvin, että teemme konkreettisen sitoutumiseleen tässä syksyllä joku päivä.

 

Mies luultavasti haluaisi juhlat, mutta Pepin mielestä juhlat tulee järjestää jostain muusta syystä – ei häitä. Ei enää. Peppi on kerran ollut morsian ja se riitti. Mies toisaalta ei ole ennen ollut naimisissa, mutta silti. Pidetään juhlat sitten, kun Peppi täyttää 40. Ei häitä. Maistraattiin tai kirkkoon pam. Timanttisormus. Ei pettämistä enää koskaan. Kyllä – Peppi lupaa Jumalan kasvojen edessä. Tai ainakin sen maistraatti-ukon tai papin. Ei enää. Se tie on kuljettu ja nähty. Vaimoksi vaan uskollisten vaimojen joukkoon. Kyllä – Peppi on valmis.

 

Eikä tässä vielä kaikki - jouluun saakka katsotaan, jos vaikka saisin vielä vauvankin. Olisin 39 v, kun törppelö syntyisi, jos onnistuisin tulemaan raskaaksi ennen joulua. Kai se sitten olisi ihan OK – tekihän Halle Berry ja Nicole Kidman pennut nelikymppisenä. Miksei Peppikin. Peppi tahtoo vauvan ja saa, jos Jumala suo. Mies ei ainakaan estä.  

 

En sählää muiden miesten kanssa  - Kouluarvosana 10.  

 

  1. Laihdutan – lihonut 70 kg. Maratonin jälkeen piti levätä ja lomalla piti saada herkutella. Kouluarvosana 5.  

 

  1. Urheilen – maraton juostu. Aika 4,20 h. Oli siis niin mielettömän hieno juoksu, että kukaan ei voi käsittää. Vaikka vettä satoi taivaan täydeltä, ei haitannut. Jo alkumatkasta tiesin, että hyvin kulkee. Puolimaratonin kääntöpisteellä sanoin kannustamaan tulleelle miehelleni, että alle 4 ja puolituntia menee. Ja sitten lähdin vetämään. Juoksin aivan keskittyneesti. Ja ohitin kaikki. Koitin katsoa, että syke ei putoa alle 160 lainkaan. Koitin pitää 165:ssä mahdollisimman tarkasti. Ja juoksin. Ja ohitin kaikki.

 

14 km ennen maalia kynnet irtosivat varpaista ja veret purskahtivat tossuista läpi. Koitin juosta lätäköissä, jotta vesi viilentäisi kipeitä jalkoja. Ja ajattelin, että enää puolitoistatuntia. Hyvin menee Peppi.

 

Ja vielä kaksi kilometriä ennen maalia sain kintuista kirivaihteen päälle. Vedin ihan täysiä pää kenossa. Maalissa olin hyväkuntoinen ja onnellinen. Aika siis – saanko toistaa 4,20 h ja keskisyke 156 koko matkalta.

 

Mun on pakko myöntää, että mikään nautinto työelämässä ei korvaa tätä nautintoa. Se juoksu oli niin mieletön, että sellaista tyydytystä ei voi saada mistään muusta kuin itsensä ylittämisestä ja ainakaan Peppi ei ole koskaan ollut yhtä iloinen suorituksestaan työelämässä.

 

Urheilen – kouluarvosana 10.

 

Viimeisen kuukauden keskiarvo 8,6

 

Vuosiarviointi sitten 24.7.2008 – se onkin sopivasti juuri niinä päivinä, kun kuukautisten pitäisi alkaa – silloin luultavasti jo saan tietää joko ensimmäisenä kuukautena olisin tullut raskaaksi (Lomalla on pantu ilman kondomia. Lomalla on pantu täsmälleen oikeana päivänä ilman kondomia.)