<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Aamupaino: varmaan sata – äsken vielä pitzaa ja suklaata lapsen kanssa

Parasta päivässä: ilta: Nyt – kynttilän valossa, ikkunat auki. Metrin päässä lapsi hakee unta märkä pyyhe vatsansa päällä sohvalla

Pahinta päivässä: aamu: vittu että vitutti taas eilinen

 

Illalla skippasin lenkin ja painelin suoraan duunista ryhmään. Vitutti ja väsytti. Rymässä ei enää tehnyt kumpaakaan. Vuorossa oli viides askel.

 

(Taustatiedoksi vaan, että AA:n kokouksissa käydään joka kerta järjestyksessä 12:ta askelta, joilla kuulemma pääsee päihteistä eroon. No en kyllä ole päässyt, vielä)

 

No viides askel tulee luontevasti neljännen askeleen jälkeen. Neljäs käskee tehdä itsetutkiskelua (pitää kirjoittaa pahat teot paperille) ja viides tunnustaa tutkiskelun tulokset jollekin ihmiselle (puhua).

 

Nyt kopsahti nämäkin askeleet. Aikaisemmin olen jotenkin jättänyt ymmärtämättä kaikki askeleet ja tahkonnut toisessa ja kolmannessa askeleessa, jotka höpisee jumalasta ja korkeammasta voimasta, jota ilman ei viinan himo hellitä. Ensimmäinen askel puolestaan on se, jossa tyypin pitää myöntää itselleen, että ei pysty hallitsemaan juomistaan.

 

Tämä helvetin blogihan on mun neljäs askel. Tässä tunnustan tekoni ja kirjoitan ne paperille. Ja samalla tulen kertomaan kaikki myös rakkaimmalle ystävälleni Annika Lovelle, joka kehotti minua kirjoittamaan ja joka on ainut minut tunteva, joka tietää blogista. Kiitos Annika Love – olen oikealla tiellä.

 

No, siispä ryhmä oli tyrmäävä. Kolme tuntia väännettiin ja kaikki puhuivat asiaa siten, että saatoin samaistua. En mä samaistu, jos joku juoppo on lopettanut dokaamisen 42 vuotta sitten. 42 VUOTTA – mä en helvetti ole selvinnyt raittiina viikkoakaan!

 

Alla muutamaa ryhmässä sanottua, jonka haluan muistaa ja johon haluan joskus palata:

-          Suorittaminen ei tee onnelliseksi vaan katkeraksi.

-          Kärsimys ei jalosta, se katkeroittaa.

-          Alkoholistin epärehellisyys istuu syvässä. Kaikessa alkoholisti on pohjimmiltaan kieroutunut valehtelija.

-          Defenssit – mikä suojaa rikkoutumiselta – löydä omat

 

Alla muutama, jotka haluan vain muistaa:

-          Juomisloukut: HALT (Hungry, Angry, Lonely, Tired)

-          Juodessa mielessä: pullo, pillu, puuteri – raittiina mielessä porno, pokeri, punttisali