<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Paino aamulla: En halunnut punnita

Alkoholin kulutus viikossa: Viiniä viitenä päivänä viikossa – ei onneksi baareissa

Rahankulutus alkoholiin: En laskenut – ehkä 50 €

 

Lupaukset ja niiden pitäminen:

  1. En juo – join koko viikon. Tai siis viitenä päivänä tiistaista sunnuntaihin. En kuitenkaan juonut baareissa enkä vetänyt kännejä. Kouluarvosana 5.

  2. Keskityn töihini – keskityin. Kouluarvosana 9.   

  3. Keskityn mieheeni ja lapseeni – Keskityin jonkin verran. Läsnäolossa vaikeuksia ilman alkoholia. Kouluarvosana 7.

  4. En sählää muiden miesten kanssa – en sählännyt. Seksiä oman miehen kanssa kerran ja hyvää seksiä olikin. Jopa suudeltiin. Olin ihan pihalla – suutelemisen taito oli totaalisen ruosteessa. Kouluarvosana kuitenkin 10.

  5. Laihdutan – no tästä kategoriasta ei nyt kannata edes kommentoida. Kouluarvosana pysyy tiukasti hylätyssä - 4.

 

Keskiarvot:

-          Ensimmäisen viikon keskiarvo 6,5.

-          Toisen viikon keskiarvo 6,8.

-          Kolmannen viikon keskiarvo 6,8.

-          Neljännen viikon keskiarvo 6,8.

-          Viidennen viikon keskiarvo 6,0.

-          Kuudennen viikon keskiarvo 7,6.

-          Seitsemännen viikon keskiarvo 6,6.

-          Kahdeksannen viikon keskiarvo 7,0.

 

 

Olen viime viikolla ollut todella masentunut. Uusi elämä ei ota onnistuakseen ja vanha elämä painaa päälle. Kävin juttelemassa lääkärillekin. Lääkäri pitkän keskustelun tuloksena syntyi odotettu diagnoosi masennuksesta. En ottanut lääkkeitä vielä. Olen ollut masennuslääkityksellä aiemminkin ja seurauksena on se, että saan itsestäni enemmän irti ja tunnen alakuloisuutta vähemmän. Se siis hyvä puoli. Huono puoli on se, että koska saan itsestäni enemmän irti enkä tunne masentuneisuutta taipumus työnarkomaniaan nousee, samoin taipumus alkoholismiin. Masennuslääkkeillä käyn entistä enemmän ylikierroksilla.

 

Sovittiin, että koitan nyt itse kontrolloida pari kuukautta työnteon määrää – eli rajoittaa sitä. Alkoholista en puhunut mitään. Koitan kuitenkin edelleen rajoittaa sitäkin.

 

Viime viikolla kotona tissutellessa pääsin hyvin taas tunnistettuihin juomiseni syihin. Kaikenlainen poissaolo, masennus, mitättömyys, huonoimmuuden tunne vähenee hetkellisesti juomalla. Puoli pulloa viiniä ja saan itseni lukemaan iltasadut ja lopettamaan turhan huutamisen lapselle. Jotenkin siinä tilassa pystyn työntämään omat paska-ajatukset taustalle ja keskittymään hetkeen.

 

Ruma, tyhmä ja lihava. Humalassa näistä tulee hetkeksi unohdettu tosiasia.

 

Tällä viikolla jatkan harjoituksia. Kävin viime viikolla kolme kertaa lenkillä ja koitan samaan tällä viikolla.

 

Viime viikolla kävin teatterissa katsomassa näytelmän Sininen lintu. Kertoi onnen etsimisestä. Tähän masennustilaan ei soveltunut lainkaan. Pillitin puolet iloisesta näytelmästä. Pillitin kotonakin niin, että lapsikin ahdistui. Nyt pitää välttää liian suuria tunnekuohuja. Nyt pitää keskittyä arkeen ja sen hallintaan. Nyt pitää koittaa löytää jonkinlaista armoa itseään kohtaan. Tämä jatkuva itsepiiskaaminen ei vetele.