<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kävin kahdennenkymmennen viikon ultrassa. Terve tyttö. Turhamainen Peppi olisi halunnut pojan. Aurinkojumalan pojan. Pepin pimpistä potra pippelipoika. Kauan kaivattu kulli, jota Peppi aina on kundeilta kadehtinut.

 

No tyttö tulee ja Peppi asennoituu siihen. Ihan kiva. Ei siis tullut poikaa tulee tyttö. Minkäköhän lainen tyttö. Erilainen varmaan, kun Pepin tokaluokkainen.

 

Peppin ensimmäinen tyttö

 

Peppi ei suoraan sanottuna ymmärrä tokaluokkalaistaan aina; tarkemmin sanottuna kovinkaan usein. Lapsi ei tahdo voittaa, lapsi ei tahdo kilpailla, lapsi ei tahdo erottua massasta. Polttopallossa lapsi lähtee viime metreillä pois ringistä, koska ei halua olla viimeinen, jota kaikki yrittävät polttaa ja erityisesti jota kaikki katsovat. Juoksukisoissa lapsi löysää maalisuoralla, jotta ei tule ensimmäisenä maaliin – liikaa huomiota. Kolmas sija on kiva. Saa mitalin, mutta ei puheita ja paineita.

 

Ja nyt Peppi on ollut ihan hermona, kun lapsi halunnut olla Lucia. Lapsi on kaunis, hänellä on täydellinen lauluääni ja hyvä ulosanti. Ope pyysi Luciaksi. Lapsi tahtoo olla tottu. Pepin mielestä lapsi on hevetin tonttu, kun ei halua olla Lucia. Peppi tahtoo Lucian, mutta Pepillä on tonttu.

 

Peppi opskelee Raisa Keltikangas-Järvisen kirasta Tempparamentti lasten luontaisia tempperamentti eroja koittaa opetella ymmärtämään hiippari-, haaveilija-, höpöttäjälastaan.

 

Vatsassa kasvava vauva on työnimeltään sisko.

 

Peppi kertoi tulevasta vauvasta lapselle

 

Peppi kertoi lapselle, että saa siskon.  Lapsi oli aivan hämillään. Ihmetteli vain kovasti, että miten se nyt yhtäkkiä rupesi syntymään. Miten ihmeessä nyt yhtäkkiä? Vastasin siihen, että isi on antanut äidille siemenen. Lapsi siihen, että: ”Mitä, oletteko olleet seksissä kertomatta minulle? Ette kertoneet minulle mitään. Seksissä.” Me nauroimme miehen kanssa, juu ei kerrottu. Ei tosiaan kerrottu.

 

Lapsi oli varmaan kuvitellut, että koska sisarusta ei vuosien saatossa ole kuulunut, se ei enää hänen kohdallaan ole mahdollistakaan.

 

Tiedosta järkyttyneenä lapsi vetäytyi vessan ja soitteli kaikille kavereilleen (kukaan ei puoli yhdeksän vastannut). Ja sitten lopulta joutui parka tyytymään mummoihin. Kuulin, kertoi molemmille mummoille, ettei tiedä mitä ajatella, mutta että suurelta asialta tuntuu.

 

Voi kulta! Peppi rakastaa ainokaistaan, vaikka ei aina ymmärrä.

 

Peppi ei nuku

 

Ja öisin Peppi ei saa nukuttua. Öisin Peppi mielttii vauvaa, häämöttävää lamaa, äitiysloman pituutta ja tuntee suurta kiitollisuutta. Peppi sai toisen tilaisuuden. Toisen mahdollisuuden olla vaimo. Toisen mahdollisuuden olla äiti. Miten onnellista, että ihmiset saavat toisen mahdollisuuden. Miten onnelista, että Peppi sai toisen mahdollisuuden.

 

Kiitos!