<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lupaukset ja niiden pitäminen:

 

  1. En juo – vuosikausiin raitis loma. Ei raivoraitis, mutta ei yksiäkään kännejä. Ja lisäksi lopetin tupakanpolton. Join silloin tällöin altaalla oluen ja illalla illallisen kanssa lasillisen tai kaksi viiniä. Kaikkiaan siis aivan todella onnistunut kokonaisuus. Pakko antaa itselle tyylikkäästi kiitettävä arvosana, vaikka join silloin tällöin. Kokonaisuus ratkaisee. Kouluarvosana 9.

  2. Keskityn töihini lomalla – jää arvostelematta.

  3. Keskityn mieheeni ja lapseeni Hyvin meni. Koska en juonut, en päivisin torkkunut. Koska en torkkunut, olin lapsen ja miehen kanssa. Kouluarvosana 9.

  4. En sählää muiden miesten kanssa – en sählännyt. Kouluarvosana 10.  

  5. Laihdutan – vähän lihonut. Kouluarvosana 4.

  6. Urheilen – lenkkeillyt 30 km. Kouluarvosana 8.

 

Viikon keskiarvo 8,0

 

Keskiarvojen kehitys kuukausitasolla:

1. keskiarvo 6,7

2. keskiarvo 6,8

3. keskiarvo 7,6

4. keskiarvo 7,8

5. keskiarvo 7,6

6. keskiarvo 8,4

7. keskiarvo 8,3

8. keskiarvo 8,3 (viikkoja 2 kpl)

 

Peppi lomailee ensimmäisen kerran vuosiin raittiina ja tupakattomana

 

Kummallinen raittiusaate jylläsi lomallakin. Juomisen logiikka oli muistissa, mutta himoa ei tullut. Logiikka siis toimii niin, että kun saa pienen nousun päälle, tahtoo lisää ja ison nousun päälle. Logiikka oli tunnistettavissa.

 

Altaalla bisse. Keskellä päivää. Huh, että meni päähän. Mutta missään vaiheessa ei tullut sitä toista (joka ei siis enää mene samalla tavalla päähän, josta syytä siis tarvitaan kolmas).

 

Illallisella lasi viiniä tai kaksi. Huh, että ihana nousari puskee. Mutta missään vaiheessa ei tullut sitä hotellihuoneeseen ostettua viinipulloa (joka sitten yksin juodaan parvekkeella, kun perhe nukkuu).

 

Muutenkin ihana loma. Lapsi sai kavereita eikä ruikuttanut koko ajan yksinäisyyttään. Lapsi ui mielettömästi uusien kavereidensa kanssa. Äiti sai luettua kolme kirjaa, joista yksi paska (ruotsalainen dekkari), yksi outo (Haiteksti) ja yksi hyvä (Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa). Mies sai sukellettua riittävästi.

 

Lisäbonuksena oli, että kävimme lapsen kanssa parin päivän retkellä Kairossa ja opimme Egyptin muinaisesta kulttuurista paljon. Ja mahtavaa, että lapsen kanssa voi jo tehdä muutakin, kuin kerätä simpukoita tai olla altaalla.

 

Loman huono puoli on se, että näkee asiat selvästi. Peppi näki itsensä läskinä motkottavana akkanna, miehen ruikkupeppuisena mykkänä ja lapsen finninaamaisena myrtsinä teininä. Kukaan ei puhu toiselle. Kaikki vaeltavat peräkanaa paikasta toiseen täydellisen hiljaisuuden vallitessa. Peppi ei pitänyt näkemästään.

 

Lomalla näkemisen hyvä puoli oli se, että Peppi ei nähnyt itseään läskinä motkottavana juoppona. Siitä Peppi piti.

 

Niin ja sitten Peppi lopetti tupakanpolton. Nikotiini purkaa. Ei muuta.

 

Hyvä loma kaikkiaan. Tosi hyvä.