<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Olen taas "lempi"aiheesani – alkoholismissa.

 

Ennätys

 

Mahdollisesti teen blogin ajan juomattomuusennätyksen, jos en huomenna juo. (Pitäisi kai käyttää termiä "retkahda", mutta vihaan sitä. Varmaan siksi, että se kuvaa niin hyvin. Selkäranka poikki vaan naks. Retkahti. Joi. Rakastui. Ei hallinnut itseään. Pää poikki. Retkahti. Kuoli.)

 

Siis – kuusi päivää putkeen raittiutta takana.

 

Huomisen jälkeen syntyisi ennätys – kokonainen viikko. Vittu 12 viikkoa, eikä mimmi ole seitsemää päivää kestänyt. Jos huomenna en juo, mimmi on seitsemän päivää kestänyt.

 

AA

 

Ulisin viimeksi AA:ssa, että mun ilo siitä, että juon vähemmän, menee ihan vitulleen, kun se sisäpiiripaskajengi ei paheksuu muuta, kuin täysraittiutta. Sama sisäpiiripaskajengi ei puhu kokouksissa alkoholismista vaan vittu jostain uusista stereoista, vanhoista parisuhteesta, arjen onnistumisista ja epäonnistumisista – siis ihan tavallista paskaa. Ei niin mitään tekemistä alkoholin, askelten, raitistumisen tai minkään asiaan liittyvän kanssa. Ja miten ne voisivatkaan, kun perkele ovat olleet jotain kolkyt vuotta raittiina. Mistä helvetistä ne enää muistaa edes koko juttua. Käyvät vaan itsekehumassa syvällisyyttään ja viljelemässä ajatuksen lentoaan. Saatana paskanpuhujat.

 

Minä lyhyesti ja napakasti itkuisella äänellä esitin vitutuksen ja haukuin sisäpiiripaskajengin. Tosin hyvin lyhyesti. Toisaalta hyvin napakasti. Lopetin: "kiitos raittiista päivästä" -lasahdukseen ja napsautin suun suppuun.

 

Todellisuudessa en halunnut jatkaa muista syistä. Siitä olisi taas tullut itkurääkyräkäparkua. Eikä Peppi tällä kertaa halunnut itkurääkyräkäparkua. Ryhmässä oli nimittäin kundi, jolle Peppi halunnut heti välittömästi antaa. Kundi omassa puheenvuorossaan ihmetteli sitä, miten addiktio vaihtuu toiseen. Ensin viina, sitten huumet, sitten pelikierre, joka jo alkaa olla takana, mutta nyt hillitön naisralli päällä.

 

En ihmettele. Peppi tahtoo siihen ralliin. Peppi viittaa jo. Näetkös ihanuus. Juonut olen, vaikka uutta elämää opetellaan. Pettänyt en vielä ole, mutta jos kundi olisi pyytänyt, olisin täysin tunnontuskitta antanut. Mutta ei pyytänyt, enkä ihmettele. En minäkään ensimmäisenä keksisi pyytää itkuiselta itseltäni, jos olisin vitun saatanan karismaattinen nuori kundi ja saisin keneltä tahansa.

 

Morkkis

 

Olen huomannut, että omat morkkikset syntyy noin sata kertaa pahemmista mokista ja kestää tuhat kertaa vähemmän aikaa, kuin ei-alkoholistien morkkikset.

 

Ei-alkoholistituttavani saavat morkkiksia mm. seuraavista asioista:

-          sanoi jollekin jotain tyhmää humalassa (no voi kamala, kaikki sanovat pääasiassa jotain vitun tyhmää toisilleen humalassa – Peppi joka kerta)

-          oli eniten humalassa (no just – Peppi on aina eniten humalassa – juu ei tule morkkista)

-          oli humalassa (Peppi ei voi edes kommentoida tätä)

-          menettää muistin (Pepillä menee muisti joka toinen kerta – tässä jopa Pepillä aihetta minimorkkikseen)

-          suuteli jotain tyyppiä (niin ¨- Pepille tämä on känni-illan kohokohta – ei todellakaan morkkista)

-          lähetteli tyhmiä tekstareita (aivan, ymmärrän, mutta puhelin on sitten ainut en-käytä osasto kännissä, joten todellisuudessa en voi kommentoida lukuunottamatta sitä, että minimorkkis on kyllä tullut Pepillekin puhelimeen liittyen silloin, kun se on kadonnut, varastettu tai hajonnut – tapahtuu ainakin puolen vuoden välein)

-          soitteli kännipuheluita (ks yllä)

 

Peppi saa morkkiksen:

-          Puhelin katoaa, varastetaan tai Peppi itse heittelee sitä seinään (ihan minimorkkis ja sekin siitä vaivasta, kun pitää ensin pyytää työnantajalta allekirjoitus, jotta saa liittymän avattua uudelleen, sitten mennä liittymäkauppaan, sitten ostaa sim ja puhelin jne.)

-          Oksentaa jonkun päälle tai taksiin (pelkkä oksennus ei riitä – tapahtuu silloin tällöin)

-          Suutelee ja lähtee näyttävästi jonkun matkaan (minimorkkis. Toisaalta, jos kukaan ei nää, ei morkkista. Ellei tyyppi ole tuttu, jos tuttu ja ei-haluttu keskimorkkis.)

-          Haukkuu kaverit eikä muista mitään

-          Sammuu

-          Lapsi näkee humalaisen äidin ja sanoo pelkäävänsä tätä

-          Kaatuu niin, että huuli halkeaa, vaatteet hajoaa, käsilaukku katoaa, tulee ruhjeita näkyville paikoilla jne.

-          Menettää ajokortin, saa ehdollisen vankeusrangaistuksen, saa järjettömän suuret sakot ja joutuu kertomaan siitä työpaikalla

 

En nyt jaksa jatkaa tätä tuskallista listaa, mutta selvää on, että morkkiksen kesto ja syyt eroavat. Normaalien ei-alkoholisitien morkkikset eivät alkoholistia säväytä. Eivät juu.

 

Peppi on alkoholisti ja toivottavasti tekee uuden elämän selvyysennätyksen.

 

Kuusi päivää takana. Peppi tahtoo viikon, Peppi tahtoo ennätyksen, Peppi tahtoo tahtoa!